fraNNNta-Design

Bine a-ti venit pe fraNNNta-Design
conectarecreaza contCe Reprezinta Defragmentarea Hard Disk-Ului?

Distribuiţi
dLLk OnlineOffline
avatar
Rank: Membru
Respect : 100%
Mesaje : 236
Inscris : 11/04/2013

biggri Ce Reprezinta Defragmentarea Hard Disk-Ului?

Mesaj Scris de dLLk la data de Sam Apr 20, 2013 2:50 pm

Cuvantul “defragmentare” este de obicei folosit pentru a desemna utilitarul Microsoft Windows numit Disk Defragmenter. Acesta este conceput pentru a rezolva o problema care apare din cauza modului în care hard discurile depoziteaza datele.
Daca aveti cateva cunostinte despre hard disk-uri ar trebui sa stiti urmatoarele 3 lucruri:
1.Hard disk-urile depoziteaza datele în bucati numite sectoare. Daca va imaginati suprafata discului împartita în inele (ca inelele unui copac) si apoi ne imaginam împartirea fiecarui inel in felii la fel ca o placinta, un sector este o felie de pe un inel. Fiecare sector contine o suma fixa de date, cum ar fi 512 octeti.
2.Hard disk-ul are un brat mic care se poate muta de la un inel la altul pe suprafata discului. Pentru a ajunge la un anumit sector, hard disk-ul muta bratul la inel si apoi asteapta ca sectorul sa se roteasca pana la brat.
3.Hard disk-urile sunt lente în termeni de calculator. Comparativ cu viteza procesorului si a memoriei sale, timpul necesar pentru ca bratul sa se mute si pentru ca un sector sa se roteasca pana la brat este de ordinul milisecundelor.
Din cauza lucrului al 3-lea, doriti sa reduceti la minimum circulatia bratului cât mai mult posibil si doriti ca datele sa fie stocate in segmente secventiale pe disc.
Deci, haideti sa ne imaginam ca va instalati o noua aplicatie pe un hard disk gol. Deoarece discul este gol, computerul poate stoca fisierele aplicatiei în sectoarele secventiale pe inele secventiale. Aceasta este o modalitate eficienta de a plasa datele de pe un hard disk.


Atunci cand utilizati un disc aceasta tehnica eficienta devine tot mai grea pentru disc. Ce se întâmpla cand discul se umple. Apoi stergeti fisierele pentru a recupera spatiu. Aceste fisiere pe care le stergeti sunt împrastiate pe toata suprafata discului. Când încarcati o noua aplicatie sau un fisier mare pe disc, se termina prin a fi stocate în sute sau mii de aceste spatii împrastiate pe suprafata discului. Acum, în cazul în care computerul încearca sa încarce piesele împrastiate, bratul discului trebuie sa se deplaseze pe toata suprafata si acest lucru va dura foarte mult.
Ideea din spatele Disk Defragmenter este de a muta toate fisierele intr-un intreg, astfel încât fiecare fisier sa fie stocat pe sectoare secventiale si pe inele secventiale ale discului. În plus, un program de defragmentare bun poate încerca, de asemenea, pentru a optimiza lucrurile si mai mult, de exemplu sa mute toate aplicatiile “aproape” de sistemul de operare de pe disc pentru a minimiza circulatia atunci când o aplicatie se incarca. Când este facuta bine pe discuri mai vechi, defragmentarea poate creste în mod semnificativ viteza de încarcare a fisierelor. Pe un disc nou, care nu a fost umplut niciodata sau nu a avut un numar semnificativ de fisiere sterse, aceasta nu va avea aproape nici un efect, deoarece totul este stocat deja secvential.
Dupa cum ne-am putea imagina, procesul de mutare individuala a mii de fisiere de pe un hard disk relativ lent nu este un proces rapid – în mod normal, este nevoie de ore.
Pentru ca programul de defragmentare sa ruleze în mod corespunzator, trebuie sa va asigurati ca nu aveti nicio aplicatie care functioneaza. De obicei, SYSTRAY si EXPLORER sunt cele de care este nevoie a rula aceasta aplicatie. Puteti afisa aplicatiile active folosind combinatia de taste Ctrl+Alt+Del. De asemenea, dezactivati orice screensaver. Programul de defragmentare nu va reusi sa execute mutarile bine daca sistemul dumneavostra va accesa în mod constant alte aplicatii cum ar fi Findfast.exe, un utilizator de resursa care este instalat automat cu Microsoft Office. Pentru a preveni rularea Findfast.exe la fiecare boot al sistemului, stergeti-l pur si simplu din folderul Windows Startup, sau cautati pictograma Findfast în Control Panel si schimbatii setarea acestuia.
Defragmentarea poate dura o perioada considerabila de timp pentru a putea rula corespunzator, astfel încât porniti defragmentarea înainte sa plecati afara, înainte de a merge la culcare sau oricand stiti ca nu veti folosi computerul o perioada mai mare de timp.


Sus
Vezi profilul utilizatorului Vizualizeaza profilul

    Acum este: Lun Noi 19, 2018 9:28 pm