fraNNNta-Design

Bine a-ti venit pe fraNNNta-Design
conectarecreaza cont[Tutorial] Cum Se Monteaza Un Hard Disc In Calculator

Distribuiţi
dLLk OnlineOffline
avatar
Rank: Membru
Respect : 100%
Mesaje : 236
Inscris : 11/04/2013

biggri [Tutorial] Cum Se Monteaza Un Hard Disc In Calculator

Mesaj Scris de dLLk la data de Sam Apr 20, 2013 2:54 pm

Atunci cand nu mai avem spatiu pe disc, putem mari spatiu total prin inlocuirea hard-discului existent cu unul mai mare sau putem adauga unul nou sau second-hand ca si al doilea hard-disc.

Instalarea unui hard disc este un proces simplu si nu necesita ca sa fii un expert in calculatore.

Daca inlocuiti hard-discul primar, va trebui sa va reinstalati sistemul de operare. Daca doriti sa nu va reinstalati sistemul de operare, atunci va trebui sa clonati partitia care contine sistemul de operare prin folosirea unor programe specifice EASEUS Disk Copy,HDclone, PC Inspector, Acronis True Image, Norton ghost. Intotdeauna spatiul care va urma sa fie folosit pentru a pune copia partitiei cu sistemul de operare, va trebui sa fie egala sau mai mare in dimensiune. De exemplu, daca aveti o partitie de 30Gb cu Windows XP si o clonati, discul destinatie va trebui sa aiba minim 30Gb spatiu liber (nu partitie).

Cum alegem hard-discul?

Cand alegem noul hard-disc, va trebui sa stim prin ce interfata se conecteaza cu placa de baza. De obicei, in calculatoarele de acasa vom avea 2 tipuri de interfete: ATA siSATA.

Cablul ATA este un cablu de 40 sau 80 de fire dispuse in paralel. Cablul SATA, in schimb, are doar 7 fire prinse impreuna intr-o izolatie.

Diferentele intre cele 2 tipuri de cabluri:

- cablul SATA fiind de 2 feluri SATA I si SATA II, are o viteza de transfer de 1,5Gb/s, respectiv 3,0Gb/s. In schimb cablu ATA poate transfera doar 33, 66, 100 sau 133 Mb/s in functie de hard-disc si/sau controller (cipul de pe placa de baza care face conexiunea de date dintre hard-disc si south-bridge).

- cablul SATA fiind mai subtire in diametru, permite un flux de aer mai bun in sistem.

- incomparatie cu interfata ATA, cea SATA are optiunea de hot-swap, adica hard-discul se poate scoate/introduce in/din functiune fara a fi nevoie de a opri sistemul de operare.


Sus
Vezi profilul utilizatorului Vizualizeaza profilul

    Acum este: Sam Noi 17, 2018 1:09 am