fraNNNta-Design

Bine a-ti venit pe fraNNNta-Design
conectarecreaza contDiscul dur sau hard disk

Distribuiţi
Jimmi OnlineOffline
avatar
Rank: Membru
Respect : 100%
Mesaje : 119
Inscris : 30/12/2013

biggri Discul dur sau hard disk

Mesaj Scris de Jimmi la data de Joi Ian 02, 2014 4:29 am

Discul dur  [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] hard disk; este un dispozitiv electronic-mecanic pentru stocarea sau memorarea nevolatilă (permanentă) a [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]. Utilizatorul normal nu poate sau nu are voie să despartă discul de circuitele de comandă corespunzătoare, vezi imaginea alăturată; împreună ele formează așa-numita „unitate fixă”, „unitate de disc fix” sau, prescurtat, HDD (de la hard disk drive).
Stocarea datelor se face pe o suprafață magnetică dispusă pe [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] rotunde metalice rigide (dure). În general discurile dure sunt utilizate ca suport de stocare extern principal pentru servere și calculatoare personale, dar și pentru anumite aparate electronice (playere și recordere [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link], playere [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]). Dacă la începuturi capacitatea unui disc dur nu depășea 20 [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] ([Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]) = 20 [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] (MB), astăzi (2009) un disc dur obișnuit de 2 1/2 țoli poate depăși 1 teraoctet ([Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]) = 1 terabait ([Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]).
Începând din 2009 [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] al companiei [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] a pus la dispoziție și așa numite discuri dure virtuale, în [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] "Virtual Hard Disk" (VHD). Acestea se bazează pe [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] reale (de pe un disc dur real) de mărime arbitrară, dar de tip special, cu [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] .vhd. Pentru a le accesa în Windows se folosește mai întâi programul utilitar DiskPart, cu ajutorul căruia discul dur virtual trebuie "selectat" și apoi "atașat" ("montat"). Abia după aceasta se poate initializa și utiliza ca și când ar fi un disc dur real. Aceasta include și posibilitatea de a instala și un alt sistem de operare pe același disc dur (real), identic cu, sau chiar diferit de primul sistem de operare, sau chiar și mai multe sisteme de operare, dacă se definesc VHD-uri multiple pe discul sau discurile dure reale conectate.
Prin contrast, discurile așa-numite "optice", ca de exemplu cele de tip [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link], [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] și [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link], folosesc pentru memorare procedee optice (nemagnetice), care asigură capacități de ordinul a până la 50 GB (gigabait) pe disc. Uneori însă se mai utilizează și [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] având un singur platan magnetic flexibil, numite în engleză floppy disk; unitatea de scriere/citire corespunzătoare se numește [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] ([Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]). O astfel de dischetă stochează numai cel mult 2,88 MB.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Disc dur de tip Samsung HD753LJ, cu interfaţă de tip [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
O alternativă la folosirea discurilor în mișcare pentru memorarea datelor au devenit memoriile pur electronice de tip [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] (SSD), care neavând piese în mișcare sunt mult mai rapide, dar și mai scumpe. Ele simulează caracteristicile discurilor dure, reacționând identic la comenzi și utilizând uneori chiar aceleași interfețe, nemodificate (semnale electrice, conectoare, cabluri, etc.). Una din formele de implementare sunt cardurile de memorie de ex. de tip [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link], MD, MMC, [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link], [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link], [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link], [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link], [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] și altele. Capacitatea de memorare enormă (până la 64 GB pe bucată!) și gradul avansat de miniaturizare le fac foarte promițătoare pentru aparatele moderne de tip [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] (telefon inteligent) ș.a. Prin comparație, pentru întregul [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] sunt suficienți doar circa 15 GB.


Sus
Vezi profilul utilizatorului Vizualizeaza profilul

    Acum este: Joi Iun 21, 2018 3:22 pm